دسته بندی نشده

شستی روکار آسانسور چیست و چگونه نصب میشود

شستی روکار آسانسور

شستی آسانسور یک پنل است که در ابعاد مختلف بوده و وظیفه انتقال دستور به داخل کابین آسانسور را برعهده دارد و به دو نوع روکار و توکار دسته بندی می‌شوند. در این مقاله قصد داریم در مورد شستی روکار آسانسور و چگونگی نصب شاسی روکار آسانسور توضیحاتی را ارائه دهیم.

شستی روکار آسانسور چیست؟

شاسی‌های روکار آسانسور یک قسمت مهم از سیستم کنترل آسانسور هستند. این قسمت برای مدیریت و کنترل حرکت آسانسور در طول سفر به کار می‌رو. شاسی روکار به صورت یک صفحه دکمه‌ای با عناصر مختلفی نظیر دکمه‌های طبقات، دکمه‌های بالا و پایین، دکمه‌های خاص (مانند آژیر و استاپ) و نمایشگر (مانند نمایشگر طبقه و حالت آسانسور) طراحی شده است.

با استفاده از شاسی روکار، افراد می‌توانند طبقه مورد نظر خود را انتخاب کنند. همچنین، اطلاعاتی نظیر طبقه فعلی آسانسور، حالت آسانسور (مانند بالا، پایین، آماده به کار) و هشدارها نیز در شاسی روکار نمایش داده می‌شود. شاسی روکار به عنوان یک واسط بین مسافران و سیستم کنترل آسانسور عمل می‌کند و از اهمیت بالایی برخوردار است تا حرکت آسانسور به طور صحیح و امن انجام شود.

مدل های شستی روکار

امروزه برای خرید آسانسور فاکتورهای زیادی را باید در نظر بگیرید، یکی از آنها، شاسی روکار آسانسور است که مدل‌های مختلفی دارد. از جمله مدل‌های شستی‌های روکار می‌توان به شستی روکار با کلید گرد و شستی آسانسور روکار نیم هلال اشاره کرد.

 

مدل های شستی روکار آسانسور

 

شستی روکار آسانسور چگونه نصب می شود؟

شستی‌های روکار آسانسور به صورت قطعاتی جداگانه بر روی کابین آسانسور نصب می‌شوند و نیازی به شکاف بین کابین وجود ندارد. ضخامت آنها ۱۲ تا ۱۶ میلی‌‌متر است و هنگام نصب از صفحه کابین خارج شده و متناسب با دیواره نصب می‌شوند.

نصب پنل شاسی روکار آسانسور یک فرآیند تخصصی است که نیاز به دانش فنی و تجربه دارد. با این حال تعدادی از مراحل عمومی نصب  شاسی‌های روکار آسانسور عبارتند از:

ابتدا، شاسی روکار خود را بر اساس دستورالعمل تولید کننده آسانسور انتخاب کنید.  شاسی روکار شامل قطعات الکترونیکی پیچیده‌ای است که به صورت منظم پیکربندی شده‌اند.

برای نصب پنل آسانسور، معمولاً به یک کابینه کنترل نیاز دارید. جعبه کنترل باید در مکانی قرار گیرد که به طور مستقیم دسترسی به سیم‌ها و سیستم‌های دیگر داشته باشد.

سپس، سیستم قدرت استفاده شده در آسانسور را بررسی کنید. معمولاً از سیستم‌های توان متناوب (AC) 3 فاز و 400 ولت برای آسانسورها استفاده می‌شود.

به عنوان بخشی از نصب، کابل‌های قدرت، کابل‌های کنترل و کابل‌های ارتباطی می‌بایست به  شاسی روکار متصل شوند. این کار باید با دقت و بر اساس شماتیک الکتریکی انجام شود.

 

این مطلب را هم بخوانید: نصب شستی آسانسور

 

پس از اتصال کابل‌ها، مراحل برنامه ریزی و پیکربندی پنل شاسی روکار صورت می‌گیرد. در این مرحله، شما باید پارامترهای آسانسور را تنظیم کنید، از جمله موقعیت طبقه‌ها، سرعت، شتاب و تاخیر برای درب‌ها و سایر تنظیمات مربوطه.

بعد از پیکربندی،  شاسی روکار باید به مأخذ تغذیه برق متصل شود و سپس آزمایش‌های عملکردی را انجام دهید. این آزمایش‌ها شامل آزمون‌های درب، آزمون‌های سرعت و آزمون‌های تابعیت از کنترل هستند.

نهایتاً پس از مطمئن شدن از عملکرد صحیح شاسی روکار آماده استفاده خواهد بود.

 

نصب شستی روکار آسانسور

 

خرید شستی روکار آسانسور

شستی روکار آسانسور یک فرآیند حساس و مهم است. چند نکته کلیدی برای خرید شاسی‌های روکار آسانسور عبارتند از:

  • انتخاب تولید کننده معتبر: برای خرید شاسی روکار، بهتر است از تولیدکننده ای با سابقه و شهرت خوب استفاده کنید که مطمئن شوید شاسی، کیفیت بالا و استانداردهای لازم را دارد.
  • مشخصات فنی: قبل از خرید، مشخصات فنی شاسی را بررسی کنید که شامل ابعاد، ظرفیت باربری، قدرت موتور، و ویژگی‌های دیگر است. مطمئن شوید که شاسی مناسب نیازهای آسانسور شما باشد.
  • استانداردها و مجوزها: بررسی کنید که شاسی مورد نظر شما استانداردهای لازم را دارا است و مجوزهای لازم برای استفاده در منطقه شما را دارد.
  • قیمت و بودجه: بودجه خود را مشخص کنید و بازار را بررسی کنید تا بهترین قیمت را برای شستی روکار یافت کنید. اما توجه داشته باشید که تنها بر اساس قیمت تصمیم نگیرید و کیفیت را هم در نظر بگیرید.
  • خدمات پس از فروش: از تولیدکننده یا فروشنده مطلع شوید که آیا خدمات پس از فروش، نگهداری و تعمیرات شاسی روکار آسانسور را ارائه می‌دهند یا خیر؟
  • نصب و راه اندازی: مطمئن شوید که توانایی نصب و راه اندازی شاسی در دسترس است. ممکن است لازم باشد از متخصص مربوطه جهت نصب و راه اندازی کمک بگیرید.

با رعایت این نکات، می‌توانید شاسی روکار آسانسوری با کیفیت و مناسب را برای نیازهای خود پیدا کنید.

 

این صفحه را هم ببینید: شستی تاچ لس آسانسور

 

تفاوت شستی روکار و توکار

شاسی روکار و شاسی توکار دو نوع متفاوت از پنل‌های کنترل آسانسور هستند. تفاوت اصلی بین این دو، در نحوه نصب و استفاده آن‌ها قرار دارد.

شاسی روکار آسانسور : در این نوع شاسی یا بخش کنترل به صورت جداگانه در یک اتاق کنترل، معمولاً در داخل دیوار طبقات قرار می‌گیرد. این شاسی شامل تجهیزات الکترونیکی و سیستم‌های کنترل آسانسور می‌باشد. شاسی روکار به طور مستقل از آسانسور نصب می‌شود و تعمیر و نگهداری آن نیز به صورت جداگانه انجام می‌گیرد.

شاسی توکار: در این نوع پنل، شاسی کنترل و تجهیزات الکترونیکی روی دیوار نصب می‌شوند. به این ترتیب، پنل شاسی توکار درون خود بخش فنداسیون و محفظه آسانسور قرار دارد و برای دسترسی و تعمیر آن باید به درون محفظه آسانسور رفت. استفاده از شستی توکار در برخی ساختمان‌ها ممکن است به دلیل محدودیت‌های فضایی صورت گیرد.

هرآنچه باید در مورد شاسی روکار آسانسور بدانید

شستی آسانسور وظیفه فرمان‌دهی برای حرکت کابین را برعهده دارد. اگر قصد خرید و نصب شاسی روکار آسانسور دارید، با دانستن نکات خرید این محصول می‌توانید بهترین خرید را انجام دهید. همچنین برای نصب شستی روکار آسانسور در ابتدا راهنمای تولید کننده را مطالعه کنید و سپس اقدام به هر کاری نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + 14 =